I Cloverleaf har vi fokus på gode pauser, og til dette bruger vi bl.a. Pomodoro-teknikken. Vi kan efter at have brugt teknikken i noget tid konstatere, at den, udover at minde os om at holde pauser, har adskillige fordele for vores måde at arbejde på:
Forbedret fokus: Ved at arbejde i korte, afgrænsede sessioner (normalt 25 minutter) skaber Pomodoro-teknikken et presserende tidsbegrænset miljø. Dette hjælper med at abstrahere fra distraherende tanker og fristende overspringshandlinger, og det holder os fokuserede på opgaven foran os.
Følelse af øget produktivitet: Den opdelte arbejdsdag i Pomodoro-sessioner fører til en mere struktureret tilgang til opgaveløsning. Dette gør det lettere at måle ens præstation og opnå mere på kortere tid. Så i stedet for at man har arbejdet hele dagen på ét notat, så giver opdelingen i sessioner en anden følelse af produktivitet, som giver en succesfølelse sidst på dagen – også selvom man ikke blev færdig med notatet.
Restitution: Pomodoro-teknikken indeholder faste pauser mellem sessioner. Disse pauser giver mulighed for afslapning og hjælper hjernen med at restituere. Du får tid til at trække vejret og samle tankerne, hvilket er afgørende for at undgå overbelastning.
Bedre tidshåndtering: Ved at bruge Pomodoro-teknikken er vi blevet bedre til at estimere, hvor lang tid det tager at udføre bestemte opgaver. Dette fører til mere nøjagtig planlægning og en bedre forståelse af, hvad vi bruger vores tid på.
Kreativitet og problemløsning: De korte pauser mellem Pomodoro-sessioner giver din hjerne mulighed for at “trække sig tilbage” fra en opgave i et kort øjeblik. Ofte oplever vi, at hjernen underbevidst arbejder videre i pausen, og at man derfor efter pausen vender tilbage til opgaven med nye perspektiver og løsninger på et problem.
Det kræver træning og tilvænning at bruge teknikken, men vi kan mærke tydelig forskel, og det er en teknik, som vi fortsat arbejder med for at sikre gode pauser og effektiv opgaveløsning.